Eyup Sabri Tuncer, jedan od glavnih junaka turske istorije mirisa, stvorio je nepromjenljivu tradiciju od prošlosti do danas. Ovo je prva limunska kolonjska voda u Turskoj … Proširio je ovaj osvježavajući miris iz male radionice u Ankari po cijeloj zemlji, pružio ljudima osvježenje i sreću. Ovo 98-godišnje putovanje poznato je po svojim prelijepim mirisima i danas je postalo ime kolonjske vode.

Značaj koncentracije alkohola protiv Covid-19

U pandemiji Covid-19, glavni razlog za čestu upotrebu kolonjske vode je visok sadržaj alkohola što je čini idealnim dezinficijensom protiv bakterija i virusa. Važno je da vaša koža dođe u kontakt sa 70% -80% alkohola. Pored toga što obezbjeđuje higijenu, kolonjska voda poboljšava vaše raspoloženje i osvježava vaš um divnim mirisom limuna i raznim mirisima citrusa.

Kolonjska voda vas tjera da duboko udahnete

Kolonjska voda ima osvježavajuća i rashladna svojstva i može se sa zadovoljstvom koristiti u svako godišnje doba. Nakon nanošenja na kožu, etilni alkohol koji sadrži brzo isparava upijajući tjelesnu toplotu, stvarajući iznenadni osjećaj hladnoće kod osobe koja koristi kolonjsku vodu i svojim mirisom pruža dubok osjećaj olakšanja, budi vaš um. Kolonjska voda od limuna toliko je ušla u život da je postala simbol gostoprimstva nudeći se gostima koji se vraćaju kući ili putnicima na autobuskom putu. Poklanjanje kolonjske vode od limuna tokom posjeta pacijentima takođe je postalo tradicija koja naglašava higijenske karakteristike kolonjske vode.

Kolonjska voda, pristupačnija  alternativa od  parfema

Alkohol se takođe nalazi u formulacijama sredstava za brijanje, prskanja tijela, toaletnih voda i parfema, ali nijedan od njih ne sadrži alkohol do 70-80 procenata poput kolonjske vode. Štaviše, vaš parfem je mnogo skuplji od tradicionalne kolonjske vode od limuna. Kolonjska voda osvježava i hladi različitim mirisima i omogućava vam da preduzmete mjere predostrožnosti protiv Covid-19 sa svojim antiseptičkim karakteristikama.

Od cvjetnih mirisa poput cvijeta japanske trešnje, jasmina, lavande ili inovativnijih svježih ekstrakata poput verbene i okeana, kolonjska voda danas potiskuje krunu parfemske industrije u svijetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *