Bolest izazvana virusom uzrokuje trajno oštećenje ili smrt kao rezultat oštećenja pluća kod ljudi. Simptomi uključuju simptome slične gripu, kao što su visoka temperatura, otežano gutanje, otežano disanje, gubitak ukusa i mirisa, peckanje i crvenilo u očima, što može izazvati paniku, posebno zimi. Budući da bolest uzrokuje respiratornu insuficijenciju nakon oštećenja imunološkog sistema, intubirani pacijenti se održavaju u životu respiratorima i mnogi intubirani pacijenti umiru. Životni rizik postoji za sve starosne grupe, posebno za starije osobe i ljude sa hroničnim bolestima.

Povećanje broja slučajeva izaziva zabrinutost.

Koronavirus je jedan od najsmrtonosnijih virusa u istoriji čovečanstva. Kada se pregledaju zapisi, vidi se da je najbliža epidemija ovom virusu crna kuga. Međutim, čak ni crna kuga nije dostigla ovu stopu širenja.

Svaki pojedinac ima odgovornost u borbi protiv ovog virusa, koji je pogodio Svet i izazvao globalnu krizu. Od velike je važnosti ne razboleti se opreznim postupanjem, primeniti lični karantin i obavestiti nadležne organe ako sumnjamo na bolest.

Iako su mnoge zemlje privremeno obustavile međunarodne letove, ako planirate let, pojedinci bi ga trebali odložiti ili ostati kod kuće 14 dana nakon putovanja.

U mnogim Zemljama je moguće kontrolisati nivo rizika u javnim prostorima i kolektivnom radnom okruženju pomoću aplikacije za mobilni telefon.

Korišćenje maski i poštovanje pravila socijalne distance takođe olakšavaju držanje situacije pod kontrolom. Najvažnije lično pravilo koje možemo primeniti pojedinačno je često pranje ruku sapunom. Stručnjaci izražavaju važnost pranja ruku sapunom i puno vode u svakoj prilici, pod uslovom da to nije manje od 21 sekunde.

Pranje ruku možda neće biti moguće u svakom trenutku. U ovom slučaju potrebno je obrisati ruke dezinfikacıonim ili higijenskim proizvodima sa visokim alkoholom.

Pošto se miris uobičajnih dezinfikacionih sredstava ne sviđa potrošačima, kolonjska voda je postala jedan od najčešće preferiranih proizvoda ljudi protiv koronavirusa zahvaljujući visokom sadržaju alkohola i prijatnom mirisu.

Dobar je proizvod za ličnu higijenu sa visokim sadržajem alkohola u kolonjskoj vodi. Upotreba kolonjske vode protiv koronavirusa je vrlo praktična metoda. Svima je poznat klasični miris limunske kolonjske vode. Sorte mirisa nisu ograničene na limun, već se mogu napraviti i od bilo kog cvijeta. Kolonjska voda, koja ima mnoge sorte kao što su cvijеt pomorandže, list masline, lavanda, specifična za region, mora biti visokokvalitetna da bi se koristila u borbi protiv koronavirusa.

Bakterije i virusi ne mogu da se odupru alkoholnim rastvorima od 60% ili više.

Prema Turskim standardima, klasična kolonjska voda sa limunom treba da sadrži najmanje 70% alkohola. Za ostale esencije treba da sadrži najmanje 60% alkohola. Zahvaljujući ovim standardima, kolonjska voda se ističe kao najidealniji proizvod u sredinama u kojima nije moguće oprati ruke vodom i sapunom.

Koronavirus je virus koji može dugo da ostane na površini i visi u vazduhu. Upotrebom maski možemo se zaštititi od virusa koji se može naći u vazduhu. Međutim, naše ruke su tokom dana u stalnom kontaktu sa mnogim rizičnim površinama i našim telima. Svaki put kada dodirnemo usta, nos ili oči, u velikom smo riziku. Zbog toga moramo da preuzmemo kontrolu nad kontaktom sa našim licem kada smo napolju. Kao refleksi, na žalost, možemo dodirnuti lice više puta, pa često moramo sterilisati ruke kolonjskom vodom kako bismo ovaj rizik sveli na minimum. Iz tog razloga, kolonjska voda protiv korone veoma je važno sredstvo za dezinfekciju za ljude koji su stalno izvan kuće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *