Visok procenat alkohola u Kolonjsku vodu  je efikasan u uništavanju virusa COVID-19.

Važno je ispuniti odgovornosti pojedinca u borbi protiv koronavirusa, koji gotovo u potpunosti menja navike i utiče na naše socijalne i dnevne rutine. Društvena distanca, upotreba maski i higijena ruku postali su glavne odgovornosti svakog pojedinca.

Pojava Kolonjske vode 

Kolonjska voda  je poreklom iz Francuskež, ЕAU DE COLOGNE što znači gradska voda Kelna. S obzirom da je formulisan u gradu Kelnu, u Nemačkoj. Ovo ime se i danas koristi u Francuskoj za mirise sa sadržajem mirisa 4% i nižim.

Ovaj parfem laganog mirisa, koji je Italijan Giovanni Farina pronašao 1700-ih u Svetu, danas je postao deo naše kulture. 

Ovaj neizostavni proizvod koji koristimo za osveženje dobio je novo područje upotrebe u borbi protiv koronavirusa zbog visokog sadržaja alkohola u njemu.

Pojava koronavirusa

Koronavirus se prvi put susreo u kineskom Vuhanu. Nakon što je globalna pandemija proglašena u kratkom vremenu, pokušavamo da preduzmemo zaštitne mere sa maskama i dezinfiкаcijom  u svakodnevnom životu sve dok studije vakcina ne daju rezultate u borbi protiv ovog virusa koji uzrokuje milione smrtnih slučajeva širom sveta.

Zbog oštrog dejstva medicinskih sredstava za dezinfekciju  na osetljivu kožu i mirisa rastvarača unutar njihovih formula, kolonjska voda svojim elegantnim mirisom i blagim dejstvom na kožu postala je proizvod koji se traži.

Postoji miris kolonjske vode za svakoga i za svaki ukus. Jednostavno možete odabrati kolonjsku vodu sa desetinama opcija mirisa pogodnih za vas i one oko vas.

U borbi protiv Covid-19, kao sredstvo za dezinfekciju, treba obratiti pažnju ne samo na miris kolonjske vode, već i na vrstu alkohola i procenat alkohola koji sadrži. Keln je efikasan na virus samo ako je iznad 60% alkohola.

Čitav svet ima velike poteškoće u borbi protiv koronavirusa. To je samo po sebi uticalo na naše navike i svakodnevni život, dovodeći milijarde ljudi širom sveta sa strahom dok su napuštali svoje domove. Međutim, moramo nastaviti svoj život i proći kroz ovaj proces sa minimalnim efektom.

Čak je i nekoliko malih mera od velike važnosti u borbi protiv bolesti i virusa. Važnost socijalne distance u borbi protiv virusa objašnjava se putem različitih medijskih kanala. Obavezno je koristiti maske i zaštititi socijalnu udaljenost oko sebe kao što su vozila javnog prevoza, radna mesta, javna mesta, obrazovne ustanove. Međutim, lična higijena, koju vlasti ne mogu da kontrolišu, je mera predostrožnosti koju moramo primeniti 100% pojedinačno u ovoj borbi.

Moramo biti svesni da dezinfekcionim sredstvima nije uvek moguće pristupiti u zajedničkim prostorijama, a noseći malu bočicu kolonjske vode u džepu ili torbi možemo postići ozbiljan dobitak u zaštiti svog zdravlja.

S obzirom na to da postoji rizik od prenosa bolesti u svakom području koje dodirnemo rukama, u svakom trenutku tokom dana možemo da obezbedimo higijenu ruku i poboljšamo  kolonjskom  vodom  koju nosimo sa sobom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *