loader image

Uspješna priča još od 1923.

Eyüp Sabri Tuncer

1923
Rat je bio završen i život je išao svojim tokom. Godine 1923. Eyüp Sabri je ponovo započeo posao u Inegolu, u kojem je rođen i odrastao. Sada kada su i njegova porodica i posao rasli, bilo je pravo vrijeme za novi početak. Prodao je porodičnu kuću i uputio se u Ankaru, u tadašnju Republiku Tursku. Godine 1923. otvorio je svoj maloprodajni objekat – robnu kuću, u obnovljenom glavnom gradu sa sve većim brojem stanovnika. Radnja koja se zvala Eyüp Sabri nudila je širok asortiman proizvoda koji su zadovoljavali potrebe svake porodice. Tokom ovog perioda je glavna aktivnost bila prodaja majica izrađenih po mjeri, kao i prodaja proizvoda kao što su: šeširi, marame, maramice, čarape, kožni koferi, torbe i kišobrani. Tokom njegovog boravka u Istanbulu naučio je od trgovaca parfema kako da napravi kolonjsku vodu, što je dovelo do revolucionarne promjene u njegovom životu i životu njegove porodice.
1930-e
Eyüp Sabri Tuncer osnovao je kompaniju pod nazivom “Eyüp Sabri Tuncer” u Ankari, 1923. godine. Sa proizvodnjom kolonjske vode započeo je 1930. godine, što je bilo prekinuto zbog perioda nestašice koja je bila rezultat Drugog svjetskog rata 1939. godine, ekonomskog preokreta i kriza do kojih je došlo zbog političkih previranja i prelaska na višepartijsku demokratiju.
1940-e
Godine 1942. je izbio požar, ali je kompanija stala na noge zahvaljujući povjerenju i sigurnosti koje je stvorila ranije. Proizvodnja kolonjske vode počela je ponovo 1947. godine, ali u malim količinama. Menadžment je prepustio Sabahattinu Tunceru 1972. godine. Eyüp Sabri Tuncer umro je 1981. kao veteran Turskog rata za nezavisnost. Njegov grob se nalazi u Ankari, Karşıyaka Martyrdom, br. 1.
1950-e
Komunicirajući sa proizvođačima sirovina u inostranstvu 1950-ih, Sabahattin Tuncer je počeo radove na razvijanju sopstvene formule.
1960-e
Sabahattin Tuncer je otputovao u inostranstvo i 1960-ih je prikupljao informacije koje se tiču procesa za proizvodnju parfema. Razvio je svoju formulu za kolonjsku vodu sa mirisom limuna i započeo proizvodnju. Brend Eyüp Sabri Tuncer je postao prvi brend kolonjskih proizvoda u Turskoj koji je razvio sopstvenu formulu iz sirovina.
1970-e
Sabahattin Tuncer je 1970. godine zgradu u Ulici Işıklar u Ulusu pretvorio u centar za proizvodnju. Iste godine je ohrabrivao i podržao domaću proizvodnju parfema. Od domaćih mirisnih proizvoda napravili smo ulja citrusnih ljuski, note lavande, tamjana, itd. Kompaniju je preuzeo1972.
1980 – 1990-e
Osamdesetih je proizvodnja kolonjskih proizvoda nastavila da raste, uz dodavanje novih, različitih mirisa. Godine 1994. menadžement je preuzeo Engin Tuncer, sin Sabahattina Tuncera. Fabrika visokog proizvođačkog kapaciteta je osnovana 1995. godine u Lalahanu, na površini od 7000 m2.
2000. – 2014.
Sada su se svi poslovi radili uz najnoviju tehnologiju, a asortiman je, uz kolonske, rastao sa novim proizvodima i brendovima. Imajući za cilj da porodični brend pretvori u kulturno nasleđe Turske, Engin Tuncer je svoje prve televizijske reklame imao 2003. godine kako bi povećao prepoznatljivost brenda. Kasnije, uz širi asortiman proizvoda i reklame emitovane 2007. godine, započeo je obnovu industrije osvježivača vazduha, kojoj se nazirao kraj, time otvarajući put novim proizvodima. Godine 2007. osnovao je Gizli Bahçe brend sa inovativnim konceptom, 2009. Perfume Jewels sa prepoznatljivošću mlađeg brenda, i EST, brend iz 1923. godine sa konceptom prirodnih i organskih proizvoda. Novitetima iz 2007. godine dodat je i novi proizvod, a proizvodi u tadašnjem asortimanu koji se širio su putem njihove veb stranice stavljeni u prodaju po povoljnim cijenama, time ističući Eyüp Sabri Tuncer kao jedan od prvih kozmetičkih brendova u Turskoj sa mogućnošću onlajn kupovine. U to vrijeme je prodaja porasla upravo zahvaljujući onlajn kupovini, a to je omogućilo da se brend istakne u industriji putem neuobičajene marketing strategije. Dokumentarac pod nazivom „Miris Republike“ Mithata Bereketa („Cumhuriyetin Kokusu“) iz 2011. je prvi i jedini dokumentarac o mirisima u Turskoj, sa pjesmom koju je komponovao Fahir Atakoğlu. Ovaj dokumentarac, koji govori o istoriji kompanije sa dubokim korijenima, plasiran je zajedno sa njegovim posebnim mirisom, a zarada od ovog projekta je izkorištena za finansijsku podršku projektu društvene odgovornosti Darüşşafaka.
2015 i kasnije
2015. godine smo uspjeli u tome da budemo jedni od prvih potpisnika GAN-a (Global Apprenticeship Network), započeto sa fokusom na obuku osoblja širom svijeta, sa ogrankom u Turskoj, pružajući podršku kvalifikovanoj radnoj snazi. Članstvom u GAN-u želimo da pojačamo obuku i zaposlenost pri regrutovanju kvalifikovanog osoblja u ovaj sektor, i da podržimo da zaposleni uključeni u projekat budu na poziciji većoj od pripravničke i imaju profesionalnu tehničku opremu. Sa tim u vezi, nastavljamo da unaprijeđujemo naše poslovne procese, dajući prioritet obuci i radu zaposlenih u projektu koji smo započeli u poslednjem kvartalu 2015. godine. Gradeći povjerenje 95 godina kroz mnogobrojne projekte koji su razvijani sa sviješću o društvenoj odgovornosti, Eyüp Sabri Tuncer nastavlja da bude doajen mirisa u Turskoj i teži ka tome da bude svjetski brend otvaranjem prodavnica širom svijeta. Širok asortiman proizvoda koji obuhvata njegu tijela, kućnu kozmetiku, tekstilne i spa proizvode se sada, osim u Turskoj, prodaju i na mnogim stranim tržištima, od zemalja Evropske unije do Ujedinjenih nacija, Kipra, Australije, Rusije, Dubaija, Iraka, Jordana, Bahreina, Tajlanda, Saudijske Arabije, Omana i Kanade. Danas, među 650 proizvoda koji uključuju kolonjske vode, parfeme, kućnu kozmetiku, ličnu njegu i tekstilne i spa proizvode, Eyüp Sabri Tuncer nudi i širok asortiman koji se prodaje u radnjama i putem veb stranice, zajedno sa Gizli Bahçe, Perfume Jewels i EST 1923 brendovima koji obuhvataju prirodne i organske proizvode. Eyüp Sabri Tuncer, brend koji nastavlja sa radom na razvoju proizvoda posebnim tehnikama, ne testirajući na životinjama, daje na značaju ekološkoj proizvodnji. Eyüp Sabri Tuncer je postao prvi veganski kozmetički brend u Turskoj u sklopu V-LABEL sertifikata, koji je odobren od strane Evropske vegetarijanske unije 2016. i prepoznat kao najpouzdanija veganska/vegetarijanska marka na svijetu. „Veganski“ sertifikat izdaje TVD (Vegansko i vegetarijansko udruženje Turske) / V-LABEL TURKEY, nevladina organizacija koja podržava veganski stil života. Ovo pokazuje da sadržaj proizvoda ne uključuje nijedan sastojak koji se dobija od životinja, kao i to da se ne sprovode testovi na životinjama. Pored toga, u pogledu bezbijednosti proizvoda i bezbijedne proizvodnje sa fokusom na očuvanju visokog kvaliteta kako u fazama proizvodnje, tako i u primjeni, brend posjeduje i sertifikat za praksu dobre proizvodnje „Good Manufacturing Practices“, TS EN ISO 9001:2015 za „Quality Management System“, OHSAS 18001:2007 sertifikate za „Occupational Health & Safety Management System“, kao i sertifikat najpopularnijeg i najželjenijeg brenda u svojoj kategoriji, koji je izdalo Udruženje za zaštitu potrošača. Eyüp Sabri Tuncer je sa svojim naporima za održivost u procesu proizvodnje i pružanja usluga, i svojim razumijevanjem društvene odgovornosti jedan od potpisnika UN Global Compact-a.